Vegetarische dumplings

Dumplings zijn een heerlijk Aziatisch gerecht dat leuk is om te maken met geliefden. Probeer ons vegetarische dumplingsrecept eens!

Vegetarische dumplings

Ingrediënten (voor ongeveer 20 dumplings):

– 200 g Chinese kool (fijngehakt)

– 100 g wortel (geraspt)

– 2 lente-uitjes (fijngehakt)

– 1 teentje knoflook (fijngehakt)

– 1 stukje gember (ongeveer 2 cm, geraspt)

– 2 el sojasaus

– 1 el sesamolie

– 1 el oestersaus (optioneel, voor extra smaak)

– 20 dumplingvellen (te vinden in de Aziatische supermarkt)

– Zout en peper naar smaak

– Olie om in te bakken (bijvoorbeeld zonnebloemolie)

Voor de dipsaus:

– 3 el sojasaus

– 1 el rijstazijn

– 1 tl sesamolie

– 1 tl sriracha (optioneel, voor wat pit)

– Sesamzaadjes (voor garnering)

dumplings dipsaus

Bereidingswijze:

1. Vulling voorbereiden:

   – Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en voeg de knoflook en gember toe. Bak dit kort aan tot het geurt.

   – Voeg de fijngehakte Chinese kool, geraspte wortel en lente-uitjes toe. Roerbak alles op middelhoog vuur tot de groenten iets zachter worden, ongeveer 5 minuten.

   – Voeg de sojasaus, sesamolie en oestersaus toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper en laat het mengsel afkoelen.

2. Dumplings vullen:

   – Leg een dumplingvel op een schoon werkoppervlak en schep ongeveer 1 theelepel van de vulling in het midden.

   – Bevochtig de randen van het dumplingvel met een beetje water en vouw het vel dubbel tot een halve maan. Knijp de randen stevig dicht, eventueel met kleine plooitjes voor een mooie afwerking. Herhaal dit met de rest van de vellen en vulling.

3. Dumplings bakken en stomen:

   – Verhit een beetje olie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Leg de dumplings voorzichtig in de pan en bak ze 2-3 minuten totdat de onderkant goudbruin is.

   – Voeg vervolgens een scheutje water toe aan de pan (ongeveer 60 ml) en dek de pan direct af. Laat de dumplings nog 5-6 minuten stomen totdat ze gaar zijn en het water is verdampt.

4. Dipsaus maken:

   – Meng voor de dipsaus de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en sriracha in een kommetje. Garneer met sesamzaadjes voor extra smaak.

5. Serveren:

   – Serveer de dumplings warm met de dipsaus aan de zijkant. Je kunt ze garneren met wat extra lente-ui of sesamzaadjes voor een frisse en knapperige touch.

Eet smakelijk!

Deze Vegetarische Dumplings zijn heerlijk knapperig en vol van smaak, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd. De combinatie van knapperige groenten en de hartige dipsaus maakt dit een echt feestelijk gerecht!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *