Pompoencurry met kikkererwten

Hier is een heerlijke twist op de Indiase keuken. Een recept dat perfect is voor het herfstseizoen en waar je met familie en vrienden van kunt genieten.

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

– 400 g pompoen (in blokjes gesneden)

– 1 blik kikkererwten (400 g, uitgelekt en afgespoeld)

– 1 ui (fijngehakt)

– 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

– 1 stukje gember (ongeveer 2 cm, geraspt)

– 1 blik kokosmelk (400 ml)

– 1 el rode currypasta (of naar smaak)

– 1 tl kurkuma

– 1 tl komijnpoeder

– 200 g spinazie (vers)

– 1 el olijfolie of kokosolie

– Sap van een halve limoen

– Zout en peper naar smaak

– Verse koriander (voor garnering)

– Rijst of naanbrood om erbij te serveren

Pompoencurry

Bereidingswijze:

1. Ui, knoflook en gember bakken: Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui, knoflook en geraspte gember toe. Bak dit gedurende 2-3 minuten tot de ui zacht en glazig is.

2. Specerijen en currypasta toevoegen: Voeg de rode currypasta, kurkuma en komijnpoeder toe aan de pan en bak dit nog 1-2 minuten mee om de smaken los te laten komen.

3. Pompoen en kokosmelk toevoegen: Voeg de pompoenblokjes toe en roer goed door. Giet de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de curry ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen, totdat de pompoen zacht is.

4. Kikkererwten en spinazie toevoegen: Voeg de uitgelekte kikkererwten toe aan de curry en roer goed door. Voeg vervolgens de verse spinazie toe en laat deze slinken in de curry. Dit duurt slechts een paar minuten.

5. Op smaak brengen: Knijp het sap van een halve limoen over de curry en breng op smaak met zout en peper naar wens. Laat de curry nog 2-3 minuten op laag vuur staan zodat alle smaken goed kunnen mengen.

6. Serveren: Serveer de pompoencurry met kikkererwten samen met rijst of naanbrood. Garneer met verse koriander voor een extra frisse smaak.

Eet smakelijk!

Deze Pompoencurry met Kikkererwten is een heerlijk voedzame, vegetarische maaltijd die boordevol smaak zit. De romige kokosmelk en aromatische specerijen zorgen voor een verwarmende en troostende maaltijd, perfect voor elke dag van de week.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *