Categories: Uncategorized

Aubergine curry

Curries zijn het snelste gerecht dat je kunt maken! En wat nog beter is, is dat je ze kunt maken van wat je maar wilt. Hier hebben we een heerlijk auberginecurryrecept voor je!

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

– 1 grote aubergine (in blokjes gesneden)

– 1 ui (fijngehakt)

– 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

– 1 stukje gember (ongeveer 2 cm, geraspt)

– 1 blik tomatenblokjes (400 g)

– 200 ml kokosmelk

– 2 el currypasta (rode of gele, naar keuze)

– 1 tl kurkuma

– 1 tl komijnpoeder

– 1 el olijfolie of kokosolie

– 1 tl suiker (optioneel, om de zuurgraad van de tomaten te balanceren)

– Zout en peper naar smaak

– Verse koriander (voor garnering)

– Rijst of naanbrood om erbij te serveren

Bereidingswijze:

1. Aubergine bakken:

   – Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en bak deze in ongeveer 8-10 minuten goudbruin en zacht. Haal de aubergine uit de pan en zet apart.

2. Ui, knoflook en gember bakken:

   – Voeg in dezelfde pan de fijngesneden ui toe en bak tot deze glazig is, ongeveer 3 minuten. Voeg daarna de knoflook en geraspte gember toe en bak nog 2 minuten mee.

3. Currypasta en specerijen toevoegen:

   – Voeg de currypasta, kurkuma en komijnpoeder toe aan de pan en bak alles kort mee zodat de specerijen hun aroma’s goed loslaten.

4. Tomatenblokjes en kokosmelk toevoegen:

   – Voeg het blik tomatenblokjes toe en roer goed door. Voeg ook de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Als de saus te zuur is, kun je een theelepel suiker toevoegen om de smaak te balanceren. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen.

5. Aubergine terug in de pan:

   – Voeg de gebakken aubergineblokjes terug in de pan en roer alles goed door. Laat het geheel nog eens 5-10 minuten sudderen zodat de aubergine de smaken goed opneemt.

6. Op smaak brengen:

   – Breng de curry op smaak met zout en peper naar wens. Laat het nog een paar minuten op laag vuur staan zodat alle smaken goed samenkomen.

7. Serveren:

   – Serveer de aubergine curry met rijst of naanbrood en garneer met verse koriander voor een frisse smaak.

Eet smakelijk!

Deze Aubergine Curry is een heerlijke, smaakvolle en voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. De romige kokosmelk gecombineerd met de pittige currypasta en zachte aubergine maakt dit een perfect gerecht voor een snelle en gezonde doordeweekse maaltijd.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Vegetarische dumplings

Dumplings zijn een heerlijk Aziatisch gerecht dat leuk is om te maken met geliefden. Probeer…

1 month ago

Pompoencurry met kikkererwten

Hier is een heerlijke twist op de Indiase keuken. Een recept dat perfect is voor…

1 month ago

Gnocchi met spinazie en champignons:

Wij begrijpen dat snelle en gemakkelijke recepten de beste keuze zijn. Daarom kost het niet…

1 month ago

Gebakken tofu met sticky saus, rijst en broccoli:

Hier is een snel en eenvoudig plantaardig recept om op een leuke en gezonde manier…

1 month ago